صينيه بطاطا طبقات

Quick and easy to assemble, this potato casserole is a great way to enjoy winter comfort food like potatoes in a healthier leaner way. You can prepare the casserole the night before and store it in the fridge, all you have to do the next day is pop it in the oven.

You can find the recipe in English on page 98 of Darna magazine’s 3rd issue

 صينيه البطاطا اكله شتويه ،سهله و سريعه و بامكانك تحضيرالطبقات في الليله السابقه و الاحتفاظ بها في الثلاجه. كل المطلوب في اليوم التالي هو وضعها في الفرن

• 1 كغ البطاطا مقشرة ومقطعة إلى شرائح رقيقة

 1 بصلة  مقطعه إلى  شرائح

3 حبات من  الطماطم (البندورة) مقطعه   إلى شرائح رقيقة

•  400 غرام لحم (بامكانكم استخدام شرائح الستيك او قطع اللحم)

• 1 ½ ملعقة صغيره ملح

• 1 ملعقة صغيرة بهار حلو

• ¼ كوب زيت زيتون

• ¼ كوب ماء

الطريقة

1. تبدأ من خلال تغطية الجزء السفلي من الصينيه بطبقة واحدة منشرائح الطماطم
2. نرتب شرائح البطاطس فوق البندورة
3. فوق البطاطا نرتب شرائح اللحم و نرش نصف كميه  الملح و البهار
4. فوق اللحم نوزع البصل
5. نضيف طبقه من البطاطا ثم نقوم بترتيب بعض شرائح الطماطم فوق البطاطا.
6. نضيف الماء و  زيت الزيتون ويتبل بالملح والبهار.
7.  نغطي الصينيه بورق القصدير و نضعها في الفرن لمدة ساعه و 15 دقيقة على حرارة 180 C.
8. نزيل القصدير و نقدمها مع الخبزpotato casserole.jpg

Advertisements

One thought on “صينيه بطاطا طبقات

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s