سلطة المفتول

Maftoul has a richer, nuttier flavor when compaired to couscous. It is great in salads like this one. We paired it with refreshing herbs, tangy sumac and the sweet, chewy of the craberries, all balanced beautifully by the creamy fetta. You can find the recipe in our winter issue page 132

يتمتع المفتول بمذاق غني عند مقارنته بالكسكسي فما رأيكم باستخدامه بدلا من الكسكس لتحضير السلطه؟

maftoul salad

سلطة المفتول

نصف كوب فستق حلبي مقشر

2 كوب مفتول مطبوخ على البخار

نصف كوب اوراق بقدونس

كوب من اوراق السبانخ الصغيرة

1/3 كوب كرانبري

1/4 كوب عصير ليمون

ملعقة صغيره سماق

2 مملعقه كبيرة زيت زيتون

180 غم جبنة فيتا

الطريقه

نقوم بتحميص المكسرات بوضعها في مقلاه على نار متوسطه مع التحريك حتى تتحمص ثم نضعها جانبا لتبرد

في وعاء نخلط المفتول مع البقدونس و السبانخ و الكرانبري و الفستق

في وعاء اخر نخلط عصير الليمون و السماق و زيت الزيتون و نصبه فوق السلطه و نقلب

ننقل السلطه لصحن التقديم و نضع جبنه الفيتا فوقها و رشه سماق لو احببتم

Advertisements

One thought on “سلطة المفتول

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s